Hovädzia hladenica - pravá prírodná koža
Hovädzia triesločinená hladenica,
ktorú mnohí poznajú pod jej anglickým názvom vegetable tanned / veg tan leather, je vysoko kvalitná koža, ktorá svoje cenné vlastnosti nadobúda práve v procese činenia (proces, v ktorom sa koža stabilizuje a konzervuje). Pri činení trieslom ide o tradičnú, čisto prírodnú metódu, pri ktorej sa využívajú triesloviny, ako napríklad kôra dubu, brezy alebo smreku. Táto metóda sa považuje za najkvalitnejšiu metódu činenia a vzniká pri nej zdravotne nezávadná koža. Oproti čineniu chrómom je toto činenie niekoľkonásobne zdĺhavejší a náročnejší proces, čo sa odráža na cene, výsledok však stojí za to. Pre výrobcov má triesločinená hladenica hneď niekoľko výhod. Má veľkú tvárnosť, dá sa tvarovať za mokra, je možné do nej vtláčať dekorácie kovom aj bez potreby použitia tepla, dá sa na ňu maľovať. Pokiaľ chcete vyrobiť vysokokvalitný kožený výrobok, určite odporúčame triesločinenú hovädzinu, ktorú u nás nájdete nefarbenú, teda v prírodnej farbe, ktorú nadobudla čisto v procese činenia, alebo taktiež farbenú kvalitnými farbami.
Hovädziu useň - hladenicu
ponúkame v rôznych hrúbkach, ktoré sú vhodné na rozličné použitie. Od najtenšej, ktorú je možné použiť na podšitie, výrobu diárov a väzbu kníh, cez stredne hrubé až po hladenice hrubé, v hrúbke až do 4mm. Stredne hrubé hladenice odporúčame na výrobu peňaženiek, kabeliek, opaskov, náramkov na hodinky, topánok, šperkov atd. Naše najhrubšie kože určite využijete pri výrobe vysoko odolných a trvácnych opaskov, obojkov, púzdier či popruhov. Veríme, že si z našej širokej ponuky vyberiete.
Kvalita triesločinených hladeníc závisí najmä od kvality a podielu jednotlivých zložiek, ktoré sa podieľajú na činení kože. Recept na toto činenie je veľmi vzácnym a po generácie chráneným majetkom každej kvalitnej kozelužne. Naše kože dovážame výhradne z európskych koželužní s dlhoročnou tradíciou, najmä z koželužní talianskych, ktoré sú v tejto oblasti vyhľadávaným dodávateľom.